- نویسنده : عباس احمدزاده
- ۰۹ شهریور ۱۳۹۸
- کد خبر 9571
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
مائده فلاحتکارضیابری: هر ساله با توجه به اینکه نهادها و ارگانهای مختلف بیانیه و ابلاغیهای را در راستای نسوزاندن کاه و کلش صادر میکنند اما عدهای از کشاورزان پس از برداشت محصول کشاورزی اقدام به آتش زدن کاه و کلش آن میکنند که سبب ایجاد آلودگی هوا میشود.
کشاورزان، سوزاندن کاه و کلش شالیزارهای خود را در شب انجام میدهند تا از چشمها پنهان بماند ولی این آتش سبب اعتراضات مردمان دهستان ضیابر و شهرک اباتر شده است.
سردرد، تنگی نفس، سوزش چشم، بوی بد، مه گرفتگی در جادهها و افزایش خطر تصادف و بی حالی، هر ساله چاشنی زندگی این فصل مردم شهرستان صومعهسرا شده است.
از تمام این عوارض و چهره زشتی که آتش و دود غلیظ بر پیکر طبیعت روستا میگذارد، بگذریم، دود غلیظ و نفسگیر کاه و کلش مردم بومی را از بیرون آمدن از خانه پشیمان میکند.
یکی از اهالی ضیابر با بیان اینکه به دلیل آتش زدن کاه و کلش هر شب فرزندانم با نفس تنگی به بستر میروند، اظهار کرد: متاسفانه دود آتش به قدری غلیظ است که سبب تنگی تنفس، سردرد و حتی دود گرفتن لباسها و پردههای منازلمان میشود.
وی با بیان اینکه بوی دود کلش آتش زده طوری است که نه میتوانیم در حیاط بمانیم نه در داخل خانه، افزود: مسئولان مربوطه باید گشتهای شبانه خود را فعال کنند تا آرامش به زندگی مردم برگردد.
یکی دیگر از اهالی ضیابر گفت: آتش زدن کاه و کلش نه تنها سبب آسیب به خاک کشاورزی منطقه میشود بلکه سبب آلودگی هوای شهر شده و همین مسئله اهالی را آزار میدهد.
وی تصریح کرد: هر ساله در زمان برداشت محصول برنج، مسئولان مربوطه ابلاغیهای در راستای برخورد با آتش زدن کاه و کلش ارسال میکنند اما ما باز هم شاهد آتش زدن هستیم که امیدواریم مسئولان هر جه سریعتر رسیدگی کنند.
یکی از اهالی اباتر خاطرنشان کرد: در یک هفته گذشته هر روزه و به خصوص از غروب تا اواخر شب دود ناشی از آتش زدن کاه و کلش شالیزارها طاقت همه را طاق کرده است به گونهای که فرزندانم دادشان در آمده که از این منطقه برویم.
وی اظهار کرد: کشاورزانی که کاه و کلش مزارع را آتش میزنند اگر از ظلم به حیوانهایی که وسط مزرعه گرفتار میشوند و در آتش میسوزند نمیترسند حداقل حقالناس را رعایت کنند زیرا دود ناشی آن سبب آزار و اذیت اهالی میشود.
گفتنی است، براساس بند۴ ماده ۲ قانون مدیریت پسماند و ماده ۲۰ قانون هوای پاک ، آتش زدن کاه و کلش جرم تلقی میشود و انتظار میرود در پاسخ به اعتراضات مردم نسبت به آتش زدن بقایای گیاهی مسئولان امر رسیدگیها لازم را انجام دهند.
منبع خبر : شبستان
http://mirzakochaknews.ir/?p=9571