- نویسنده : عباس احمدزاده
- ۱۲ شهریور ۱۳۹۸
- کد خبر 9641
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
مواد لازم :
مرغ متوسط یک عدد یا گوشت چرخ كرده نیم کیلو
مغز گردوی چرخ شده 300 گرم
یك فنجان پیاز رنده شده
4 قاشق سوپخوری رب انار
2 قاشق سوپخوری شکر
نمک به قدر كافی
طرز تهیه:
مرغ را پاك كرده، چند قسمت می كنیم ( اگر گوشت چرخ كرده بود، آن رابه صورت گلوله های كوچك در می آوریم و به همان روش گوشت مرغ عمل می كنیم). با یك یا دو قاشق روغن آن را سرخ كرده و كنار می گذاریم.
بعد پیاز را در روغن كمی تفت می دهیم. سپس گردو را اضافه كرده و با پیاز تفت می دهیم و می گذاریم همراه 3 لیوان آب با حرارت ملایم، بپزد. بعد مرغ را اضافه می كنیم تا مرغ و گردو با هم بپزند. رب انار، شكر و نمك را به خورش می افزائیم، تا خورش كاملاً به روغن بیفتد( جا بیفتد). برای اینكه خورش خوش رنگ شود می توان یك قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی به آن افزود.
یادآوری: در صورتی كه گوشت مرغ زودتر بپزد، می توان مرغ را از خورش خارج كرد تا با شعله ملایم كاملاً بپزد و جا بیفتد( كم آب شود). در این صورت خورش خوشمزه ای خواهد شد.
در شمال ایران برای بهتر جا افتادن خورش، از شب قبل، گردو را به مدت چند ساعت با حرارت ملایم در آب می پزند و هر نیم ساعت، یك استكان آب خنك به آن اضافه می كنند. روز بعد بقیه مواد را به آن می افزایند.شما هم میتوانید برای داشتن خورشتی لذیذتر این كار را انجام دهید.
نكات تغذیه ای :
– چربی گردو از نوع گیاهی و غیر اشباع است. بنابراین مصرف آن، خطر مصرف چربی های اشباع را ندارد.
– گردو یكی از مغزهای روغنی است كه املاح گوناگونی مثل مس، آهن، كلسیم و فسفر دارد.
– گردو منبع خوبی از بیوتین است بنابراین برای پوست و ریزش مو مفید است.
تذكر:
خوردن زیاد مغز گردو باعث سوء هاضمه می شود.
– افرادی كه دچار آلرژی ( حساسیت)، ناراحتی كبدی و ناراحتی معده هستند، باید در خوردن گردو احتیاط كنند.
منبع خبر : آشپزی ما
http://mirzakochaknews.ir/?p=9641