×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Thursday, 12 September , 2024
حاج ملک:آزمون‌های داوری از آتش‌نشانی سخت‌تر است

بعد از حادثه تلخ پلاسکو بود که خیلی از اهالی فوتبال متوجه شدند حمید حاج ملک، داور صومعه سرایی کشورمان آتش نشان است. قاضی ۳۸ ساله‌ای که در کنار داوری مسابقات فوتبال، در عملیات‌های آتش نشانی هم شرکت می‌کند. در همین راستا و به بهانه روز آتش نشان گفت و گویی را با حاج ملک انجام دادیم که در ادامه می خوانید:

آقای حاج ملک شما حدودا یک سال از فوتبال دور بودید. علت این ماجرا چه بود؟

قبل از اینکه بخواهم وارد کار داوری شوم فوتبالیست بودم و در تیم جوانان سپیدرود بازی می‌کردم. همان زمان از ناحیه زانو مصدوم شدم و دیگر نتوانستم بازی کنم. سه سال هم به درمان زانویم پرداختم اما مشکلم حل نشد. فوتبال را کنار گذاشتم اما ۱۷ سال با رباط و مینیسک پاره داوری کردم تا اینکه سال گذشته پارگی به غضروف رسید و مجبور شدم جراحی کنم.

شنیده‌ایم که شما حتی در زمان بازیگری به تیم فوتبال نوجوانان هم دعوت شدید.

بله. درست است. زمانی که فرهاد کاظمی سرمربی تیم نوجوانان بود به انتخابی در کمپ شهریار دعوت شدم. آن زمان “سقر سنی” بسیار متداول بود اما با این حال به خاطر اینکه دوپا بودم در پست دفاع راست و چپ بد کار نمی‌کردم.

از ۲۰ سالگی داوری را شروع کردید؟

بله. از ۲۰ سالگی وارد حرفه داوری شدم. خیلی به آن علاقه داشتم و اگر دوماه سنم کمتر بود می‌توانستم در کلاس های ویژه داوران زیر ۲۵ سال هم که AFC ترتیب داده بود شرکت کنم که قسمت نبود.

از بازگشتتان صحبت کنید. در بازی دو تیم پارس جنوبی جم و سایپا قاضی مسابقه بودید.

یک سال بود که داوری نکرده بودم. آخرین بار در خردادماه سال ۹۷ به همراه همکارانم دیدار دو تیم استقلال جنوب و نفت و گاز گچساران را قضاوت کردیم و ۱۰ روز بعد زیر تیغ جراحی رفتم. بازی دو تیم پارس و سایپا هم بازی خوبی بود. کمیته داوران باید در مورد نحوه قضاوتم نظر بدهد اما خودم راضی بودم. متاسفانه کیفیت تصاویر طوری نیست که بشود راحت درباره صحنه‌ها نظر کارشناسی داد.

نسبت به یک سال پیش اعتراضات به داوری بیشتر شده و داوران هم بیشتر تحت فشار قرار گرفته‌اند. با این مشکل چگونه دست و پنجه نرم می‌کنید؟

این دست از مشکلات فقط در لیگ ایران رخ می‌دهد. اعتراضات بسیار زیادی به مسائل داوری می‌شود در حالی که داوران ما در آسیا و جهان جزو بهترین‌ها هستند. منظور من فقط فغانی نیست. همه داوران ما زبانزد هستند. نمی‌خواهم منکر اشتباهات شوم چرا که داور هم انسان است و اشتباه می‌کند. اما متاسفانه دیواری کوتاه‌تر از داور وجود ندارد. خیلی حرف‌ها هست که نمی‌توانم بر زبان بیاورم.

اما آتش نشانی. چه شد که به این شغل روی آوردید؟

سال ۱۳۹۱ بود که در امتحان آتش نشانی شرکت کردم و قبول شدم. دروغ نمی‌گویم که از بچگی عاشق این شغل بودم. در سنین جوانی و بعد از اینکه دیپلم گرفتم نسبت به این کار کشش پیدا کردم اما چون در شرکت دیگری مشغول به کار بودم پروسه آتش نشان شدنم چند سال به تاخیر افتاد. قوانین دست و پاگیری وجود دارد که باعث شده به صورت پیمانی آتش نشان شوم و هنوز هم من و خیلی از همکارانم قراردادی نشده‌ایم. مسئولان مربوطه اعلام کردند که قرار است این مساله ۲ هفته دیگر در صحن علنی مجلس به تصویب برسد و مشکل ما حل شود. امیدوارم که این اتفاق رخ دهد چرا که حقوق سه میلیون تومان برای یک آتش نشان واقعا مبلغ کمی است.

آزمون‌های داوری سخت‌تر است یا آزمون‌های داوری؟

به نظر من آزمون‌های داوری سخت‌تر است. امتحان‌های داوری استرس خاص خودش را دارد و همه داوران گرد هم می‌آیند. اما در آزمون آتش نشانی شما باید به یک حد نصاب برسید. با این حال شباهت‌هایی بین هر ۲ وجود دارد.

در این چند سالی که آتش نشان شده‌اید؛ ماجرایی به وجود آمده که مرگ را جلوی چشمان خود ببینید یا سلامتی تان به خطر بیفتد؟

قطعا از این دست اتفاقات در شغل ما زیاد رخ می‌دهد. ما نمی‌توانیم معجزه کنیم. کاری که انجام می‌دهیم این است که خودمان را در سریع‌ترین زمان ممکن به محل حادثه برسانیم و مشکل را با کمترین خسارت ممکن مرتفع کنیم. ۲ ماه پیش ۲ زن و سه کودک در خانه گیر افتاده بودند. آنها را بیرون آوردم و هنگام خروج به دلیل حال بد یکی از کودکان، ماسک تنفسی‌ام را به او دادم و الان چند وقتی است که گلو دردم خوب نشده و دکترها هم جواب قطعی نداده‌اند. نمی‌خواستم به اصطلاح “فردین بازی” دربیاورم و وظیفه‌ام را انجام دادم. باید به فردی که از خودم ضعیف‌تر بود کمک می‌کردم. اما مساله‌ای که باید به آن اشاره کنم این است که امکانات ما بسیار ضعیف است و امیدوارم مسئولین رسیدگی لازم را داشته باشند.

خیلی از علاقمندان بعد از ماجرای پلاسکو و حضور شما در برنامه نود متوجه شدند که آتش نشان هستید.

ای کاش آن اتفاق رخ نمی‌داد. حادثه بسیار تلخی بود. متاسفانه در کشور ما وقتی اتفاقی رخ می‌دهد تازه همه به فکر می‌افتند و قضیه اهمیت پیدا می‌کند. سختی کار آتش نشانی هم قبل از حادثه پلاسکو مشخص نشده بود. هنوز هم در خیلی از شهرها امکانات آتش نشانی محدود است.

در دنیای فوتبال مثل شما داوری هست که شغل آتش نشانی داشته باشد؟

یک داور در برزیل هست که شغلش مثل خودم آتش نشانی است اما نام او را به یاد نمی‌آورم. قطعا در سایر کشورها هم مواردی از این دست پیدا خواهد شد. در شهر خودم یعنی صومعه سرا قاسمی هم داور لیگ یک هست و هم آتش نشان هست. دانیال مختاری در لیگ ۲ سوت می‌زند و در شهر رشت آتش نشان است.

صحبت پایانی…

آرزوی سلامتی دارم برای تمام داوران و آتش نشانان سرزمینم. از شما هم ممنونم که تجدید خاطره کردید.

منبع خبر : ایرنا

  1. دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در سایت منتشر خواهد شد.
  2. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  3. از انتشار نظراتی که فاقد محتوا بوده و صرفا انعکاس واکنشهای احساسی باشد جلوگیری خواهد شد.
  4. لطفا جهت بوجود نیامدن مسائل حقوقی از نوشتن نام مسئولین و شخصیت ها تحت هر شرایطی خودداری نمائید.
  5. لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.