- نویسنده : عباس احمدزاده
- ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵
- کد خبر 1908
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش میرزا کوچک نیوز، محمدعلي نجفي در كارگروه مديريت پسماند استان افزود: در همه مباحث تجاري، سرمايهگذاري، گردشگري و تلاش براي بهبود اشتغال بايد مسئله محيط زيست در نظر گرفته شود.
وي بر ضرورت توجه ويژه به ساماندهي پسماند استان از سوي مديران استاني، فرمانداران، شهرداران و شوراهاي شهر تأكيد و بيان كرد: مديريت پسماند يكي از مهمترين اقدامات استان در سال 95 است.
نجفي با اشاره به اينكه مردم با فرهنگ و خانوادههاي اصيل گيلاني از ديرباز با رعايت نظافت زبانزد بودهاند، خاطرنشان كرد: در همه مباحث تجاري، سرمايهگذاري، گردشگري و حتي تلاش براي بهبود اشتغال بايد مسئله محيط زيست در نظر گرفته شود.
استاندار گيلان به نبود تفكيك زباله در سالهاي گذشته در گيلان اشاره و تصريح كرد: اقدامات موثري در اين خصوص شكل گرفته و استان رو به پيشرفت است، اما راضي كننده نيست.
وي با بيان اينكه نميتوان با زباله سليقهاي رفتار كرد، گفت: طبق ماده 16 قانون مديريت پسماند، برخورد با متخلفان پيش بيني شده و دستگاههاي قضايي و نظارتي در صورت مشاهده تخلف اقدام ميكنند.
نجفي با قدرداني از همراهي بخشهاي مديريتي، پزشكي، زيست محيطي و سمنها افزود: در سال 95 اقدام براي گسترش تفكيك زباله از مبدأ ، آموزش و فرهنگ سازي در مردم، جلب مشاركت سازمانهاي مردم نهاد و بخش خصوصي را در اين حوزه با جديت كامل خواستارم.
استاندار گيلان ادامه داد: درخصوص مديريت پسماند هر مدير و يا شهرداري كه همكاري كند، تشويق و در غير اين صورت برخورد خواهد شد.
وي به نقش موثر دهياران در هدايت روستائيان به سمت تفكيك و ساماندهي زباله اشاره و خاطرنشان كرد: يكي از اساسي ترين كارها كه براي نسل آينده ماندگار ميشود، همين اقدام است.
نجفي بر ضرورت قرار گرفتن پاكسازي شهر و روستا از زباله در انديشه مديران و مردم تأكيد و تصريح كرد: مردم براي ترويج فرهنگ و نهادينه كردن بهداشت عمومي و زيباسازي محيط همكاري لازم را به خرج دهند.
بر اساس آمارهاي اداره كل حفاظت محيط زيست گيلان، روزانه دو هزار تن زباله توسط شهرداري ها و دهياري هاي اين استان جمع آوري و در مراكز دفع زباله رها مي شوند و بخش زيادي هم در روند جمع آوري قرار ندارند.
يك هزار و 400 تن از اين زباله هاي جمع آوري شده، شهري و بقيه زباله هاي روستايي را تشكيل مي دهند.
به دليل نزديكي آب هاي سطحي با آب هاي زيرزميني در گيلان، شيرابه هاي ناشي از اين زباله ها و آلاينده هاي ناشي از خودروها با هر بارندگي در كوتاه ترين زمان، وارد خاك و آب شده و به شدت رودخانه و زيستگاه ها و مراكز زيست و تكثير آبزيان استان را تحت تاثير قرار داده است.
يكي از مراكز مهم و پر سر و صداي دفن زباله گيلان كه روزانه 550تا 600 تن زباله از حوزه مركزي شامل شهرهاي رشت، فومن، صومعه سرا، لشت نشاء، سنگر، شفت، خشكبيجار و كوچصفهان و بيش از 20دهياري و بخشي از واحدهاي صنعتي در آن دفن مي شوند، در سراوان واقع در 20 كيلومتري رشت قرار دارد./ایرنا
https://mirzakochaknews.ir/?p=1908