- نویسنده : عباس احمدزاده
- ۱۷ خرداد ۱۳۹۶
- کد خبر 4929
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
از مهمترین فواید تست زماندار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1-افزایش سرعت و دقت در تست زنی
یکی از عوامل اصلی به اشتباه افتادن داوطلبان در تست زنی آزمون، این است که می کوشند سرعت بیشتری در تست زنی به خرج دهند، و این سرعت، باعث کاهش دقت آن ها می شود؛ در حالی که هم می توان سرعت داشت و هم می توان از دقت کافی برخوردار شد. مهم ترین عامل در همگامی سرعت و دقت، زمان است. تلفیق دو مقوله زمان و تست، ما را به تست زمان دار می رساند؛ در واقع، تسلّط یافتن بر وقت و مهارت پیدا کردن برای استفاده بهتر از وقت، جز با پاسخگویی به تست زمان دار، امکان پذیر نیست.
زمان گرفتن در هنگام تست باعث می شود تا در هر نوبت، تلاش کنید تا میزان وقت صرف شده را به زمان استاندارد نزدیک کنید. این تلاش دایمی، باعث بالا رفتن مدوام سرعت، تا رسیدن به زمان دلخواه می شود. وقتی تست زمان دار می زنید، می کوشید که ابتدا ده تست را در 35 دقیقه، سپس در 30 دقیقه و آن گاه در 25 دقیقه پاسخ دهید، و این زمان گیری را تا رسیدن به زمان مورد نظر ادامه می دهید. اصرار بر وقت از یک سو و نیز تعدد دفعات تکرار و تمرین از سوی دیگر، باعث افزایش سرعت شما خواهد شد.
2-بالا بردن قدرت تنظیم وقت
زدن تست زمان دار سبب می شود که شما به صورت تجربی بتوانید وقت خود را تنظیم کنید؛ درست مثل زمانی که می خواهید از خیابان عبور کنید. در این موقعیت، قطعاً نیازی به محاسبه شتاب خود، شتاب ماشین و محاسبه نقطه برخورد ندارید و با تجربه و احساس خود این کار را انجام می دهید. زدن تست زمان دار سبب می شود که شما بتوانید در جلسه آزمون، وقت خود را، با توجه به تجربه های قبلی که از تست زنی داشته اید، تنظیم کنید. وقتی تست زمان دار می زنید، در حقیقت مغز خود را آموزش می دهید که زمان مناسب برای وقت گذاری روی هر تست را به صورت طبیعی تشخیص دهد و در نتیجه، آن با دقت بیشتری با فعالیت علمی شما همراه شود.
3- کاهش استرس و اضطراب آزمون با پیش آزمونی مناسب در منزل
زدن تست های ترکیبی در زمان استاندارد در منزل، باعث می شود تا درصد واقعی و نقاط قوت و ضعف و اشتباهات شما به دست آید، و این موضوع، شما را در شناخت هر چه بیشتر مشکلاتتان یاری می کند؛ به علاوه، باعث می شود تا شما با تجربه مشابهی که از تست زنی زمان دار و نزدیک به روز کنکور دارید، تا حد زیادی از استرس خود بکاهید.
برای اینکه بخوبی بتوانید تست زمان دار بزنید، حتماً به نکات زیر توجه کنید:
1-از سه هفته مانده به روز برگزاری کنکور، تست زنی زمان دار را شروع کنید؛ حتی از همین الان نیز می توانید در یک روز از هفته، مثلاً جمعه ها، به تست زنی زمان دار بپردازید و بعد از ظهر همان روز با تصحیح تست ها، نقاط قوت و ضعف خود را بسنجید؛ با این همه، داوطلبان عزیز باید به خاطر داشته باشند که از دو هفته مانده به کنکور، هر روز، صبح ها تست زمان دار زده و بعد از ظهرها را به رفع اشکال و تصحیح تست ها بپردازند.
2-زدن تست زمان دار، مربوط به مباحثی می شود که آن ها را قبلاً مطالعه کرده اید و به مفاهیم آن موضوعات، تسلّط نسبی دارید؛ پس به طور طبیعی، به تست زمان دار با فاصله چند روزه نسبت به مطالعه، پرداخته می شود.
3-لازم نیست که برای زدن تست زمان دار، زمان و ساعت خاصی را تعیین کنید؛ اما اختصاص سـاعات آغازین روز، از جهـــت همسان سازی با شرایط زمانی آزمون سراسری، مناسب تر به نظر می رسد.
4-یادتان باشد که در شرایط آزمونی، علاوه بر وقت که عامل بسیار مهمی است، اضطراب ناشی از آزمون نیز عامل پرفشاری است که شما و نتیجه کارتان را تحت تاثیر قرار می دهد. به صورت طبیعی این اضطراب در شرایط غیر آزمونی وجود ندارد؛ اما شما می توانید وقت مناسب برای پاسخگویی به تست های انتخابی تان را قدری کمتر بگیرید تا این وقت، تداعیکننده شرایط اضطراب آزمون باشد.
5-مناسب ترین کار، این است که تست زمان دار را به تعداد استاندارد آزمون سراسری انتخاب کنید؛ به این معنی که تست درسی مانند ادبیات را 25 تایی و تست درسی مانند شیمی را 35 تایی در نظر بگیرید. انجام این کار به شما کمک می کند تا با عدد تست در آزمون سراسری، همسازی بیشتری پیدا کنید.
6-چون در آزمون سراسری، باید پاسخگویی دروس را به صورت آمیخته و در کنار هم انجام دهید، مناسب است که تست های زمان دارتان را هم به صورت ترکیبی از چند درس بزنید. هر چه تعداد درس های برنامه تست زمان دار تان به تعداد درس های آزمون سراسری نزدیک تر باشد، همسان سازی بهتری انجام داده اید.
7-توصیه می کنیم که در انتخاب تست های زمان دار، از تست های آزمون های سراسری و دانشگاه آزاد استفاده کنید؛ البته می توانید تعدادی از تست های تالیفی را نیز در خلال تست های سراسری و آزادتان قرار دهید. پرداختن به این گونه تست ها کمک می کند تا با الگو های تستی بیشتری آشنا شوید.
8-همان طور که می دانید، در ابتدای دفترچه سؤالات آزمون ها برای سؤالات هر درس، یک زمان پیشنهاد شده است. اگرچه این زمان ها مطابق با استانداردها و ویژگی غالب دروس، بهترین زمان های ممکن برای پاسخگویی به سؤالات هستند، اما شما می توانید، با توجه به شناختی که از روحیات و توانایی های خود دارید، زمان بندی مناسبی را برای جلسه آزمون در نظر بگیرید؛ مثلاً ممکن است زمان بندی شخصی در دروس عمومی به این ترتیب باشد که ادبیات (۱۵ دقیقه)، عربی (۲۵ دقیقه)، زبان (۲۰ دقیقه) و معارف اسلامی (۱۰ دقیقه)؛ به همین ترتیب، برای دروس اختصاصی نیز زمان بندی مناسبی را در نظر بگیرید و حتی الامکان در اجرای کامل آن زمان بندی تلاش کنید.
این توصیه اصلاً به این معنی نیست که شما در تمام مدت برگزاری آزمون، چشم به ساعت دوخته و تمرکز خود را از دست دهید؛ بلکه برای مطابقت با زمان از پیش تعیین شده، پس از پاسخ دادن به نیمی از سؤالات، به ساعت خود نگاهی بیندازید؛ اگر مطابق با زمان یا جلوتر از زمان باشید که هیچ، ولی در صورت عقب بودن از برنامه، اندکی به سرعت خود بیفزایید؛ اما به یاد داشته باشید که افزایش سرعت، به معنای افزایش دلهره و عصبی شدن نیست، و در صورت پاسخ ندادن به سؤالات یک درس در زمان مقرر، فوراً به سراغ درس بعدی بروید و به هیچ وجه اجازه ندهید که این مساله به پاسخگویی شما به سؤالات سایر دروس لطمه بزند.
9- همه این فعالیت ها زمانی نتیجه می دهد که شما در پایان وقت مقرر برای زدن تست های زمان دار، آن ها را به طور مفصل تحلیل کرده و مشکلاتتان را استخراج کنید. با انجام این کار متوجه می شوید که میزان آمادگی و سطح یادگیری تان در آن درس چقدر است و تا رسیدن به نقطه مطلوب ذهنتان چقدر فاصله دارید./تبیان
https://mirzakochaknews.ir/?p=4929